Gezelligheid ten top!!

In 2018 hebben wij, HSM-Darts, de overstap gemaakt naar Het Stadshuys om daar onze darttoernooien te organiseren. In het begin was het nog even zoeken naar een goede opzet, zowel van de dartbanen als naar de formats waarin gespeeld ging worden. 

Een nieuwe locatie, nieuwe uitdagingen en nieuwe spanning. Is het mogelijk om op een nieuwe locatie toernooien te organiseren onder een nieuwe naam en voldoende darters aan te trekken?  

We hebben gespeeld op zowel de vrijdag- en de zaterdagavond als op de zondagmiddag. Natuurlijk hebben we geluisterd naar wat de spelers ervan vonden en geprobeerd om zoveel mogelijk aan de wensen van iedereen tegemoet te komen. 

Er was vooral veel commentaar over de minder goede verlichting. Zoals iedereen weet hebben we inmiddels bijna alle banen voorzien van surroundverlichting, zodat je ook kunt zien waar je pijlen in het bord zijn beland. Ook waren er veel spelers die liever rankingtoernooien wilden gooien in plaats van reguliere toernooien. 

Alle inbreng van vorig jaar heeft geleid tot de opzet van dit jaar. 

Single-, koppel- en dubbel-in toernooien gecombineerd in een rankingsysteem. Alle informatie over de rankingtoernooien, uitslagen en foto's vind je hier.

Bij de wedstrijdtafel pronkte de wisseltrofee die te verdienen is aan het einde van het seizoen. Menigeen was in gedachten thuis al een plaats aan het bedenken waar de, ietwat lompe, bokaal zou kunnen komen te staan. En natuurlijk moesten een aantal er al mee op de foto. De darter die hem uiteindelijk als eerste mee mag nemen is diegene die op 4 juli volgend jaar bovenaan in de ranking staat.

Een beetje spannend was het wel. Een toernooi midden in de zomervakantie te organiseren. Toch hadden we geen klagen over de opkomst. Met 23 koppels was het een gezellige drukte, mede doordat er ook veel aanhang aanwezig was. 

Natuurlijk is Het Stadshuys ook uitermate geschikt voor vrienden en familie om de darters aan te komen moedigen. Ik vind het leuk om te zien dat steeds meer mensen buiten het darten om een hele leuke avond hebben in Het Stadshuys. Het is toch een beetje waarom we het allemaal doen.

 

De poulefase:

Het leuke van koppeltoernooien is dat het niveau van de darters verandert. Je ziet darters ver beneden hun normale niveau gooien of er juist ver boven uitstijgen. De echt goede darters onder ons gooien echter wel constant onder alle omstandigheden. Voor hen maakt het niet uit of ze nu een single- of een koppelwedstrijd gooien. Toch was het voor een aantal elke keer weer een nieuwe wedstrijd, waarbij de nadruk op "strijd" lag. 

De finales:

In de verliezersronde ging het om de 3de en 4de plaats tussen Benny/Lucas en Mike/Michel. Ondanks dat Benny/Lucas in de poules en gedurende de knock-out hele leuke dingen hebben laten zien, was het koppel Mike/Michel in de laatste partij zeker veel beter in het vinden van de triples en met name de dubbels. De uitslag van 3-0 was dan ook onvermijdelijk.

 In de finale ging het tussen Jan/Peter en Samuel/Ronald. Deze wedstrijd was aanzienlijk spannender. Na een 2-2 gelijke stand wisten Jan en Peter in de laatste leg de dubbel als eerste te raken en gingen met een 3-2 overwinning met de eerste prijs aan de haal. 

In de winnaarsronde werd er om de 3de plaats gestreden tussen Robert/Matthijs en Lars/Stef.  De wedstrijd werd met "overmacht" gewonnen door Stef/Lars met 4-0.

De grote finale ging tussen Michael/Yannick en Sander/Mike. De verwachtingen waren hoog, niet alleen bij de spelers, maar ook bij het publiek. Het was een spannende wedstrijd op niveau en het ging aardig gelijk op. Uiteindelijk wisten Sander/Mike de wedstrijd nipt te winnen met 5-2.

De prijzen:

Heel bijzonder: In de poules en de knock-out gooiden Marcel en Maxym ver beneden hun niveau op één wedstrijd na. In de partij tegen Michael en Yannick viel alles in de eerste vier legs op zijn plaats, de triples vielen en niet onbelangrijk de dubbels ook. Hier werd ook meteen de hoogste finish van de avond gegooid: 124. Niet geweldig, maar hoog genoeg om de prijs in ontvangst te mogen nemen.

De officiële uitslag van de verliezersronde:

1ste plaats: Peter Carabain en Jan Wagt

2de plaats: Ronald de Jong en Samuel Patty

3de plaats: Mike Niezen en Michel Vogelzang

De officiële uitslag van de winnaarsronde:

1ste plaats: Sander Boers en Mike Everts

2de plaats: Michael Lie Ten en Yannick vd Reijen

3de plaats: Stef Schoneveld en Lars Stiksma

Alle prijswinnaars van harte gefeliciteerd en alle aanwezige darters bedankt. Het eerste rankingtoernooi was een enorm succes en we gaan er van uit dat we iedereen terugzien op 7 september als we ons tweede toernooi houden voor de ranking van 2019-2020. Op 7 september is het weer iedereen voor zichzelf bij het single toernooi. 

Rest mij alleen nog iedereen een hele fijne vakantie te wensen en graag tot 7 september!!