Informatie over de rankingtoernooien.

Single toernooi

De single toernooien worden gespeeld zoals iedereen van ons gewend is. De puntenverdeling staat hieronder aangegeven.

Koppel toernooi

Bij de koppel toernooien is de puntenverdeling gelijk aan de single toernooien. Het enige verschil is dat beide spelers de punten krijgen die bij de plaats horen. De punten worden niet tussen het koppelteam verdeeld. Als het koppel eerste wordt in de winnaarsronde, krijgen beide spelers 16 punten bij hun totaal opgeteld.

Dubbel-in / dubbel-uit toernooi

Op een dubbel-in toernooi zijn ook dubbele punten te verdienen. De eerste plaats levert dus geen 16 maar 32 punten op, de tweede plaats 28 in plaats van 14 enzovoort. Een leuke manier om wat extra punten te scoren.

Slottoernooi

Het slottoernooi is de laatste mogelijkheid om nog een aantal punten te scoren voor de ranking. Welk format er op de laatste avond gespeeld wordt houden we nog even voor onszelf. Feit is wel dat er "normale" punten verdeeld gaan worden. Geen bonuspunten of andere verrassingen.

Om mee te kunnen en mogen doen op de slotavond moet je wel aan minimaal 5 toernooien hebben meegedaan.

Voor alle duidelijkheid: De prijzen worden bepaald aan de hand van de behaalde punten gedurende het ranking seizoen. De winnaar op de slotavond gaat dus niet per definitie met de hoofdprijs naar huis.

Het format wat gespeeld gaat worden op het slottoernooi wordt uiterlijk op het één-na-laatste toernooi ( 2 mei ) bekend gemaakt !!

Inleggeld / prijzengeld

Van het inleggeld (7,50 euro per persoon) gaat elk toernooi 5 euro naar de dagprijzen, 2 euro naar het slottoernooi en 0,50 euro in de onderhoudspot. Het prijzengeld op het slottoernooi wordt verdeeld onder de eerste 10 darters in de ranking.

De verdeling van de prijzenpot is als volgt:

1ste   - 18% van de totale prijzenpot (+ de HSM wisselbokaal)

2de    - 16%

3de    - 14%

4de    - 12%

5de    - 10%

6de    -  8%

7de    -  7%

8ste    -  6%

9de    -  5%

10de  -  4%

Wisselbokaal

Om het nog iets aantrekkelijker voor de darters zal er worden gespeeld voor de wisseltrofee. De namen van de winnaars worden op de trofee vastgelegd. Bij het veroveren van de trofee voor de derde keer door dezelfde speler op rij blijft de trofee in het bezit van deze darter.

Puntenverdeling

       Winnaarsronde

1ste plaats  - 20 punten

2de plaats  - 18 punten

3de plaats  - 16 punten

4de plaats  - 14 punten

5 t/m 8       - 12 punten

9 t/m 16      - 10 punten

17 t/m 32    -   8 punten

Verliezersronde

1ste plaats   - 10 punten

2de plaats    -   9 punten

3de plaats    -   8 punten

4de plaats    -   7 punten

5 t/m 8        -   6 punten

9 t/m 16      -   5 punten

17 t/m 32    -   4 punten