13 april single toernooi

Het was zaterdag 13 april een vreemd maar gezellig toernooi. Ondanks dat het aantal vooraanmeldingen op de woensdag nog maar op 9 stond waren er op de avond zelf toch 28 darters die tegen elkaar streden.

Het niveau was best aardig te noemen. In de poulefase werden er al negen 180'ers gegooid en in de knock-out kwamen daar nog eens 11 bij. Ook werden er vijf 100+ finishes gegooid. Dennis Jonkman had met 138 de hoogste uitgooi van de avond en sleepte de fles Berenburg in de wacht. Dennis stond leuk te gooien, maar helaas was het net niet genoeg om vanuit de poule door te gaan naar de winnaarsronde. 

De poules waren deze keer bijzonder onderverdeeld. Er waren "sterke" en "zwakkere" poules, waardoor de knock-out voor verassingen zorgde. Toch waren de wedstrijden er niet minder spannend om. Het is altijd leuk om te zien dat er darters zijn die op bepaalde avonden boven hun eigen niveau uitstijgen. Helaas waren er ook een aantal die het "normale" niveau niet wisten te halen c.q. vast te houden. Dit zorgt er wel voor dat darten altijd weer leuk is om naar te kijken (niet om te doen).   ;)

Na de poulefase moest natuurlijk de knock-out worden ingevuld. Terwijl de organisatie daar druk mee bezig was, werd de pot met de namen van alle deelnemers erbij gehaald. Evenals op de voorgaande toernooien werd er een gelukkige winnaar getrokken van de dinnerbon die door snack- & steakhuis "HUUS" beschikbaar is gesteld. Ditmaal was Ronald de gelukkige winnaar. Eet smakelijk !

Na een aantal spannende wedstrijden in de verliezersronde bleven er uiteindelijk vier darters over om de prijzen te verdelen: Peter Carabain, Dennis Jonkman, Robert Kugel en Francois Burghgraef.

Dennis en Peter gingen de strijd aan om de laatste geldprijs. Peter kon zijn ritme niet te pakken krijgen en Dennis kreeg de overwinning hierdoor in de schoot geworpen. Met een 3-0 overwinning was er nauwelijks sprake van een echte wedstrijd.

De finale ging tussen Robert en Francois. Robert heeft de hele avond laten zien wat hij kan. In de poulefase was hij al erg sterk bezig, maar zat het af en toe net even tegen. In de knock-out werden de wedstrijden echter overtuigend (3-0, 3-2 en 3-0) binnengesleept. Francois had het in de poule een stuk lastiger, zijn pijlen leken een eigen leven te lijden. In de knock-out ging het echter een stuk beter en in de finale viel alles op zijn plek. Met een ruim aantal 100+ scores en een bull-finish van 123 in de laatste leg mocht hij de prijs voor de eerste plaats in ontvangst nemen.

Marcel Bos, Bennie Bos, Martijn Klasens en Marco Bruggeman streden om de prijzen in de winnaarsronde. 

Marcel en Bennie speelden om de derde plaats. Bennie was echter meer met zichzelf bezig (het viel echt niet meer) dan met de wedstrijd. Hij verloor dan ook de wedstrijd niet alleen van zichzelf, maar ook overtuigend van Marcel die weinig moeite had met het vinden van de triples en de dubbels. Het werd dan ook 3-0 voor Marcel.

De grote finale van de avond zou voor spanning en sensatie gaan zorgen: Marco tegen Martijn. Beide heren hadden tijdens het toernooi leuke dingen laten zien op een nog leuker niveau. Een spannende finale was het zeker, hoewel de uitslag (5-2) anders doet vermoeden. Beide heren haalden het beste in elkaar naar boven, maar Martijn moest er toch in berusten dat Marco de partij won.  

Ondanks dat de opkomst deze keer niet overweldigend was hebben we weer genoten van de wedstrijden. Iedereen weer bedankt voor een gezellige avond en graag tot ziens op een volgend toernooi.

Voor diegene die zichzelf eens echt uit wil dagen is er op 17 mei een dubbel-in  / dubbel-uit toernooi. Hopelijk is iedereen er weer bij.