Gezellig druk !

Vrijdagavond was er weer een koppeltoernooi in Het Stadshuys.

Er hadden zich 24 koppels opgegeven en het beloofde een gezellige avond te gaan worden. Wellicht mede doordat zich ook een, naar verhouding, groot aantal vrouwelijke deelnemers had aangemeld. Het aantal vrouwen die de laatste tijd op de toernooien een serieus pijltje mee staan te gooien heeft ons zelfs aan het denken gezet om in de nabije toekomst misschien een speciaal toernooi voor deze dames te gaan organiseren. Wellicht is het zelfs een idee om een gemengd koppeltoernooi te gaan houden. We zullen onze oren eens te luisteren leggen of hiervoor genoeg animo zal zijn.

De 24 zijn verdeeld over 6 banen met vier koppels, waardoor er lekker "best of 5" gespeeld kon worden in de poulefase. Diverse darters hebben ons laten weten dat ze het prettiger vinden om dit format te gooien dan "best of 3". We geven hier dan natuurlijk ook graag gehoor aan, hoewel het voor sommigen allemaal toch nog steeds een beetje ingewikkeld leek te zijn.

In de poules was het deze keer mooi verdeeld en de scheiding tussen de eerste twee en de laatste 2 koppels werd al snel gemaakt. Dit lag niet geheel aan de sterkte van de teams, maar ook het missen van de essentiële dubbels gaven hierin de doorslag. Natuurlijk is er altijd wel één poule bij waar het onderlinge verschil enorm klein is. Deze keer waren Frank en Micheal hiervan de dupe. Ondanks het goede spel kwamen ze toch net te kort om door te gaan naar de winnaarsronde.

In de verliezersronde gooiden Sonny en Koos tegen Michiel en Bert. 

Michiel en Bert hadden het al zwaar gehad in de poule. Ze wonnen de eerste partij nog met 3-0, maar de overige partijen werden nipt met 2-3 verloren. Het moest van ver komen.

Sonny en Koos waren al van ver gekomen. Vanuit de kop van Groningen waren ze naar Assen afgereisd om een toernooitje te gooien. De verwachtingen waren hoog. In de poule werd ook sterk gegooid, maar helaas vielen de dubbels niet. 

In de knock-out ging allemaal een stuk beter voor beide koppels. 

Sonny en Koos waren zeker niet van plan om met lege handen terug te gaan naar het hoge noorden en zetten nog voor een laatste keer aan. Ook Michiel en Bert gooiden nog alles in de strijd, maar beide koppels haalden niet meer het gewenste niveau. Toch wisten Sonny en Koos de dubbels net iets eerder te raken en pakten ze de derde plaats met een 3-1 overwinning.

De strijd om de eerste en tweede plaats in de verliezersronde ging tussen het gelegenheidskoppel Michael/Frank en het koppel dat sinds vorig millennium al samen gooit Peter/Iwan. 

Dat het voor Michael en Frank lastig was in de poule had ik al vermeld. Peter en Iwan hadden het zo mogelijk nog zwaarder. Zij stonden bij Armando/Bennie en Jan/Chiel op de sheet. Deze twee koppels zouden de finale in de winnaarsronde wederom tegenover elkaar staan.

Michael en Frank wisten de kwartfinale (3-1) en de halve finale (3-0) ogenschijnlijk vrij eenvoudig te winnen. Peter en Iwan kregen in de twee partijen beide keren 1 leg tegen. De finale leek dan ook erg spannend te worden.

Het tegendeel was echter waar. 

Peter en Iwan konden niet tegen het geweld van Michael en Frank op en moesten door een 4-1 nederlaag genoegen nemen met de tweede plaats. Toch konden ze tevreden terug kijken op een mooie avond en een gezellig toernooi.

In de winnaarsronde speelden Michael/Kevin tegen Stef en Ronald om de derde en vierde plaats. Ondanks dat beide koppels best rumoerig waren werd er een behoorlijk niveau gehaald. Michael en Kevin wisten nog een maximale score eruit te persen en Ronald gooide en passant nog eventjes 158 uit. Deze finish zou ook niet meer worden verbeterd. Het ging aardig gelijk op, maar uiteindelijk wisten Michael en Kevin de winst met 4-2 naar zich toe te trekken.

In de finale kregen Chiel/Jan het weer aan de stok met Armando/Bennie. 

Beide koppels stonden al tegenover elkaar in de poule. Hier wisten Chiel en Jan nipt met 3-2 te winnen, doordat zowel Armando als Bennie de laatste leg niet wisten te checken. Chiel was Chiel en gooide de beslissende dubbel met één pijl.

Maar een finale is natuurlijk weer een heel ander verhaal. Ook als et er echt op aankomt moet je er staan. Het scorend vermogen van Jan en Chiel was enorm terug gelopen en al snel keken ze tegen een 0-2 achterstand aan. De derde leg mochten ze zelf weer beginnen en de triples werden weer gevonden. Mede door het missen van de dubbels aan de andere kant werd de 1-2 genoteerd.

Toen was het echt klaar, Armando en Bennie zetten nogmaals aan en kwamen nu echt lekker in het spel. Triples, dubbels, ze leken opeen wel 2x zo groot geworden. Met groot gemak werden er nog drie legs op rij gewonnen. Met een 5-1 overwinning en twee 100+ finishes mocht de hoofdprijs in ontvangst worden genomen.

De dinerbon van snack&steakhuis "HUUS" uit Assen werd ook deze keer weer verloot onder de deelnemers. 

Deze keer was Peter Ballast de gelukkige. Eet smakelijk !

Voor mij was het een gezellig en geslaagd toernooi. Er zijn leuke en spannende wedstrijden gespeeld en de sfeer was goed. Ik wil graag iedereen bedanken voor haar of zijn aanwezigheid en hoop jullie op één van onze volgende toernooien weer te mogen verwelkomen.

Ook de catering bedankt, het eten en drinken vielen weer erg goed in de smaak. Mede dankzij jullie was het weer een top avond.