Geslaagd!!

Zaterdagavond om 19.00 uur was het dan eindelijk zover: de deuren van onze nieuwe darttoernooi-lokatie gingen open. De eerste darters kwamen zich al vroeg bij de wedstrijdtafel melden, zodat er tijd genoeg overbleef om een drankje te bestellen en alvast warm te gooien.

Het was prettig om te zien dat er ook weer een aantal, voor ons, nieuwe aanmeldingen bij de "oude vertrouwde club" waren.

Om 20.00 uur zijn we dan ook met een gezellig aantal van 28 darters van start gegaan. 

Met zeven poules van vier darters begonnen we de avond met wedstrijden die over "best of 5 legs" gingen.

Even na tienen was de poule-fase voorbij en werden de spelers verdeeld in een knock-out van de winnaars- en de verliezersronde.

Voordat de knock-out van start ging is eerst nog de mysteryprijs van snack & steakhuis "HUUS" uitgereikt. Alle namen van de deelnemers zijn verzameld in een glas en Ronald Dibbets, van "HUUS" heeft hier een naam uit getrokken. Albert Fokkens is de gelukkige winnaar geworden.

 

De 3de plaats in de verliezersronde ging tussen Dion de Wit en Stefan Niezenmuller. Bij Dion, die de hele avond best leuk heeft staan gooien, was het opeens op. De pijlen kwamen niet meer op de plek terecht waar Dion ze had bedacht en Stefan kon relatief gemakkelijk de winst naar zich toe trekken.

De finale in de verliezersronde ging tussen Albert Nijenbanning en Frank Postumus. Albert won nipt van Frank met 3-2.

 

De 3de en 4de plaats in de winnaarsronde werd gespeeld tussen Harry Ebbinge en Albert de Weerd.

Beide darters stonden de hele avond sterk te gooien, maar kwamen net te kort tegen Francois Burghgraef en Marcel Bos die de finale tegen elkaar hebben gespeeld. Harry bleek uiteindelijk te sterk voor Albert en is derde geworden. 

Albert kreeg als pleister op de wond nog wel een tegoedbon van PMDarts, omdat hij in de poules de hoogste finish (115) liet noteren.

 

De finale ging zoals gezegd tussen Francois en Marcel. Francois had over de hele avond nog geen leg afgestaan en Marcel ging ook met slechts één tegenleg de finale in. 

Het leek een gemakkelijke overwinning te gaan worden voor Francois die al snel met 3-0 voor kwam te staan. Marcel wist echter de stand terug te brengen naar 3-3. De laatste leg van beide heren was sterk, maar het missen van de dubbels speelden hen parten.

Francois wist de winnende dubbel te gooien en werd hiermee de winnaar van de avond.

 

Voor ons eerste toernooi in het Stadshuys was de opkomst goed. Wij hebben een hele gezellige avond gehad en de darters gaven allemaal aan dat ze hadden genoten. Ik denk dat we kunnen stellen dat het toernooi is geslaagd.

 

Iedereen heel erg bedankt.

 

Op 20 oktober organiseren we een dubbel-in / dubbel-uit toernooi en we hopen jullie allemaal weer te mogen begroeten.