Hoog niveau

Zaterdag 16 februari was het weer tijd voor een single toernooi. Met 44 darters was de opkomst boven verwachting groot. Er hadden zich al een groot aantal spelers vooraf opgegeven en vlak voor het openen van de deuren werd er besloten er nog een baan bij op te bouwen. Dit pakte goed uit, met 11 banen en 44 darters konden we weer naar ons favoriete systeem toe: 4 spelers per poule. Dit geeft de mogelijkheid om in de poulefase best-of-five te spelen. 

De poules waren goed verdeeld, in bijna alle poules gingen de nummers 1 en 2 redelijk gemakkelijk door naar de winnaarsronde. Met al 15 180'ers en 6 100+ finishes was het in de eerste fase van het toernooi al een behoorlijk hoog niveau.

Ook tijdens de knockout werd er maar liefst nog eens 12 keer de maximale score gegooid en werd er nogmaals 7 keer boven de 100 gecheckt.

Wellicht was dit mede te danken aan Erik Menger. Hij was het die spontaan 8 darthoesjes beschikbaar stelde voor de eerste 8 finishes boven de 100. De hoesjes vonden gretig aftrek bij de verschillende dartes. Ik wil Erik hierbij ook bedanken namens het hele team voor het belangenloos aanbieden van de prijzen.

Uiteindelijk was het Emil Wouterse die met een 140 check naast het darthoesje ook de fles Berenburg in ontvangst mocht nemen.

 In de verliezersronde ging het gevecht om de derde plaats tussen Michael Ketting en Mattias ter Harkel. Mattias kwam al snel naar een 2-0 voorsprong en leek eenvoudig de winst te gaan pakken. Dit was mede te danken aan het missen van de triples en dubbels van Michael.

De derde leg leek het tij echter te keren, Michael begon opeens de triples te raken en ook de dubbels leek hij niet meer te kunnen missen. Met een stand van 2-2 werd het toch nog spannend. Beide heren gooiden hun punten, maar het was toch Michael die met één pijl de beslissende dubbel wist te raken. Nadat Michael ook al uitgeloot was voor de mysteryprijs van Snack&Steakhuis "HUUS" mocht hij ook de enveloppe voor de derde plaats in ontvangst nemen. Gefeliciteerd en eet smakelijk !!

De finale van de verliezersronde ging tussen Ronnie Posthumus en Machiel Berkenpies. Ronnie had de hele avond al leuk staan gooien en begon vol goede moed aan de finale. Machiel was echter ook erg sterk en had er zijn zinnen op gezet om de eerste prijs voor zich op te eisen.

Ronnie begon goed aan de partij en oogde sterker dan Chiel. Hij moest echter voor Machiel buigen toen deze in zijn bekende "wedstrijdmodus" stapte. Het tragere spel haalde Ronnie volledig uit zijn ritme en Machiel pakte redelijk eenvoudig de winst met een 4-1 overwinning.De strijd om de derde en vierde plaats in de winnaarsronde ging tussen Armando Slotboom en Dennis van der Ende. Na een spannend gevecht werd de wedstrijd uiteindelijk met 3-2 gewonnen door Armando die door omstandigheden de hele avond niet de juiste focus te pakken kreeg. De derde plaats werd dan ook met een bescheiden glimlach in ontvangst genomen. Een beetje als een boer met kiespijn zeg maar ;)

Anita bedankt voor het vrijwillig schrijven van deze wedstrijd.

In de "grote mannenfinale" ging het gevecht tussen Erik Menger en Martijn Klasens. 

Beide heren gooiden een uitzonderlijk niveau, maar bij een stand van 1-1 werden de dubbels opeens wel heel erg klein. Het werd een beetje een loting wie als eerste de tweede leg op naam mocht schrijven. Martijn raakte per ongeluk de dubbel als eerste en nam opnieuw de leiding.

Dat hij wel goed kan darten liet hij in de volgende leg nogmaals duidelijk aan zijn tegenstander zien. Met 14 darts was de 3-1 een feit. 

En ondanks dat Erik goed tegenstand bood en de partij tot de laatste dubbel spannend bleef moest hij toch zijn meerdere erkennen in Martijn die de wedstrijd met 4-1 wist te winnen.

Alle prijswinnaars van harte gefeliciteerd en alle spelers bedankt voor een onvergetelijke avond van een uitzonderlijk niveau. Graag tot ziens op één van onze volgende toernooien.