vuurwerk

Het zit er weer op!

Met het koppeltoernooi van afgelopen weekend is ons laatste toernooi van dit jaar een feit.

Er hadden zich 17 koppels aangemeld en een paar losse spelers, waardoor het aantal koppels uiteindelijk op 19 uit kwam. Vooral de "gelegenheids koppels" zorgden voor positieve verrassingen. Alleen Frederik en Stefan konden niet lekker in hun spel komen en lagen er helaas al snel uit in de verliezersronde. Jan en Ramon deden het aanzienlijk beter en werden derde in de verliezersronde (hierover later meer). Op het allerlaatste moment liet de koppelmaat van Bennie het afweten. Er is naarstig gezocht naar een vervanger. Via de telefoon, Messenger en Whatsapp waren meerdere mensen druk in de weer om toch het koppel compleet te krijgen. Maar ja, wat kun je na 19.50 nog regelen als het toernooi om 20.00 uur begint?

Peter, onze getalenteerde bassist, stond nog in te vallen achter de bar. Zou hij misschien....?

Het duurde gelukkig niet zo lang om Peter over te halen en samen bereikten ze, relatief gemakkelijk, de winnaarsronde. In de poulefase werd alleen de wedstrijd tegen Michael en Rebecca verloren, de twee andere partijen werden gewonnen met resp. 3-1 en 3-2. In de knock-out werden in de eerste partij Ko en Chiel verschalkt met 3-1. In de kwartfinale bleken Jorgen en Marcel toch een maatje te groot en het sprookje strandde met een 3-1 nederlaag. Maar toch, boven verwachting gepresteerd en een geweldige avond gehad. Toppers.

Jorgen en Marcel hadden in de poule weinig moeite met de overige koppels. Met uitslagen van 3-1,  3-0 en 3-1 gingen ze eenvoudig door naar de winnaarsronde. Na de overwinning op Bennie en Peter werd de halve finale gespeeld tegen Rob en Yannick. Dit werd met 1-3 de enige nederlaag die ze voor de kiezen zouden krijgen, want ook om de derde en vierde plaats werden Albert en Erik eenvoudig met 3-0 verslagen.

Rob en Yannick, de winnaars uit poule 1 (3-0, 3-0 en 3-2) versloegen in de kwartfinale Jan en Henk met 3-1. De halve finale werd gewonnen met 3-1 van Jorgen en Marcel. In de finale kwamen ze de nummer 2 uit de poule weer tegen, Melvin en Ido. In de poule was het een spannende partij. Melvin en Ido kwamen op een 2-0 voorsprong, maar gaven de wedstrijd uit handen. In de poule werd met 2-3 verloren van Rob en Yannick. Alle ogen waren op Melvin en Ido gericht. Zouden ze revanche kunnen nemen in de alles beslissende finale?

Helaas. Of het nu de zenuwen waren of iets anders, maar de wedstrijd der giganten bleef uit. Rob en Yannick zaten lekker in de wedstrijd en gooiden hun triples en dubbels alsof het niks was. Melvin en Ido hadden geen antwoord op dit geweld, mede door het missen van alle triples werd het helaas niet de wedstrijd waarop iedereen (inclusief het koppel zelf) had gehoopt. De westrijd eindigde in een 4-0 overwinning voor Rob en Yannick.

Heel veel 180'ers zijn er deze avond niet gegooid, de teller bleef uiteindelijk steken op 6. De dame en heren konden wel genieten van een verdiende gratis consumptie.

De mysteryprijs, een dinerbon van "HUUS" ging naar Bianca. Eet smakelijk!

Ook het gooien van een hoge finish bleek lastig te zijn. Er werden slechts 2 boven de 100 gegooid in de poules en beide door hetzelfde koppel. Pieterjan gooide een finish van 110, maar werd kort daarna afgetroeft door zijn koppelpartner Anita met 111. Lange tijd leek dit genoeg te zijn om met de tegoedbon van PMDarts naar huis te kunnen gaan, ware het niet dat Melvin en Ido in de halve finale er nog net met een finish van 113 boven kwamen.

De spanning zat zaterdagavond niet in de winnaarsronde, dus moest de verliezersronde voor vuurwerk en spektakel gaan zorgen. Het leek er in de finale op alsof we naar een wedstrijd van de Grand Slam of Darts aan het kijken waren.

Jan en Ramon speelden om de 3de en 4de plaats met Henny en Ary. Ramon kreeg al vroeg op de avond materiaalpech, de punt van één van zijn pijlen zat los en bleef af en toe in het dartbord achter. Dit kwam niet ten goede van zijn zelfvertrouwen en de halve finale tegen Michael en Rebecca werd, mede hierdoor, nipt verloren met 2-3.

Henny en Ary wisten de eerste wedstrijd in de knock-out nog te winnen van Hendrik en Marcel, maar moesten het toch tegen het gelegenheidskoppel afleggen en verloren de wedstrijd met 1-3.

Michael en Rebecca speelden de finale tegen HendrikJan en Sandro. Na een lastige start van beide koppels, waarbij de pijlen niet helemaal op de gewenste plaats in het bord terecht kwamen werd de  stand met 1-1 weer gelijk getrokken. Rebecca zette in de derde leg weg op dubbel 16, een favoriete dubbel van Michael. Ook HJ liet deze dubbel voor Sandro staan. Er werd een Grand Slam toneelstuk opgevoerd, maar Michael hield het hoofd koel. Check, en een 2-1 voorsprong. Helaas liep het vanaf dat moment zo uit de hand dat de teller besloot om de partij te stoppen en Michael en Rebecca als winnaar uit te roepen. In onze ogen was dit een dappere maar terechte beslissing.

Alle prijswinnaars gefeliciteerd en alle darters bedankt voor een gezellig avond die, ondanks het opstootje aan het einde, als geslaagd mag worden beschouwd.

Ook willen we graag de sponsoren bedanken voor het beschikbaar stellen van de prijs voor de hoogste finish (PMDarts) en de mysteryprijs (snack & steakhuis "HUUS"). 

En natuurlijk Het Stadshuys voor het beschikbaar stellen van de vierde prijs.

Last but not least:

De dames achter de bar die weer iedereen van een natje en een droogje hebben voorzien.

En Marit bedankt voor het uitlenen van Peter, ook namens Bennie die een geweldige avond heeft gehad.

Iedereen bedankt voor de topavond!