Double trouble

20 januari was het weer zover, een dubbel-in / dubbel uit toernooi. Voor de afwisseling werd het deze keer op de zondagmiddag gehouden. Voor de één een strijd om zo vroeg op te staan, voor de ander de uitgelezen mogelijkheid om eens naar ons toernooi te komen.

Wat goed was om te zien was dat de dames goed vertegenwoordigd waren. Of dit kwam doordat dit het laatste toernooi voor de Dutch Open was en het gezien werd als een goede training of omdat het op de zondagmiddag was moet nog blijken.

Feit is dat het een hele gezellige zondagmiddag is geworden.

Voor een zondagmiddag was de opkomst van 28 niet slecht te noemen en met 5 vrouwelijke aanmeldingen was het zeker bijzonder. De zondag zorgde voor een aantal nieuwe gezichten, maar gelukkig waren er ook een groot aantal "vaste" darters aanwezig.

In de poules bleek al gauw dat dubbel-in niet het moeilijkste was van het toernooi. De meeste darters wisten de dubbel al in de eerste beurt te vinden. De dubbel om de leg te pakken was in een groot aantal gevallen toch een stuk lastiger, hoewel dit toch bij het normale dartspelletje hoort.

Terwijl de knock-out op papier werd gezet was het tijd om de consumptiebonnen voor de 1

gegooide 180'ers uit te reiken en de gelukkige winnaar te trekken uit de pot met deelnemers voor de dinnerbon van snack & steakhuis HUUS. Gerard Bottema was deze keer de gelukkige, eet smakelijk.

In de verliezersronde ging de derde en vierde plaats tussen Henk Bos en Tonnie Stiksma. Tonnie was hier duidelijk de betere van de beide heren en gooide gemakkelijk naar een 3-1 overwinning.

De finale ging tussen Stefano van Zeele en Pim Driessen. De wedstrijd ging gelijk op tot het eind. Roy wist de laatste dubbel net iets eerder te gooien en ging er met de winst vandoor.

De strijd om de 3de en 4de plaats in de winnaarsronde werd uitgevochten tussen Peter Carabain en Nathalie van Marm. Peter ging voortvared van start, maar liet het daarna liggen voor Nathalie die de stand weer helemaal gelijk trok. In de laatste en beslissende leg wist Peter wel zijn dubbels te gooien en pakte de winst met 3-2.

De "grote" finale ging tussen Michael Lie Ten en Francois Burghgraef. Francois had zich nog op het allerlaatste moment aan weten te melden voor het toernooi en wilde zo vlak voor de Dutch Open toch nog even "live" een partijtje gooien. 

Beide heren wisten het niveau erg hoog te houden en ook hier was de begin dubbel niet het probleem.

Bij een 3-3 gelijke stand wist Fransie snel in te komen en gooide een hoog gemiddelde. Uiteindelijk kreeg hij zelfs 12 matchpijlen. Michael wist de rust te bewaren en checkte een stuk sneller. Hij werd dan ook de winnaar met 4-3.

De hoogste finish werd deze keer door twee heren gegooid. Zowel Michael Lie Ten als Pjotr van Echten wisten 130 te checken en kregen een tegoedbon van PMDarts. Peter bedankt voor het wederom beschikbaar stellen va deze prijs.

Namens de hele organisatie wil ik graag iedereen bedanken voor zijn/haar komst, het beschikbaar stellen van de prijzen en de goede zorgen van de mensen achter de bar.

Graag tot ziens op een volgend toernooi!!