Afsluiting van het seizoen.

Afgelopen zaterdag was voor ons het laatste reguliere toernooi van het seizoen 2018-2019. Vanaf volgende maand starten we met het nieuwe seizoen. 

Er zijn een aantal wijzigingen voor de toernooien doorgevoerd.

Allereerst wordt er op basis van een ranking gegooid en tellen alle toernooien voor 2019-2020 mee. Ten tweede verplaatsen we de speelavond naar de eerste zaterdag van de maand.

Exacte data en overige info kun je hier vinden.  

De grootste veranderingen die we hebben doorgevoerd: Het team is uitgebreid met: Roy Eijgelaar, Patrick de Boer, Hendrik Bottema en Martine Braam. 

Verder zijn er nieuwe banen bijgekomen, waardoor we de beschikking hebben over 16 banen en alle mobiele borden zijn voorzien van surroundverlichting. Alleen de vaste borden moeten nog worden voorzien van deze verlichting. Het toernooi was een mooie gelegenheid om de reacties van de darters de polsen. We zijn blij dat iedereen hier positieve feedback op gegeven heeft. Het geeft aan dat we op de goede weg zijn.

Met 34 darters was het voor een vakantie-toernooi een hele mooie opkomst.

Ondanks het gemiddeld bijzonder hoge niveau van de spelers bleven de hoge finishes en 180'ers wel een beetje achter. Dit mocht de pret en de spanning echter niet drukken.

Ook dit toernooi mochten we een aantal nieuwe namen aan de spelerslijst toevoegen. Toch waren het de "oude bekenden" die er in de finales met de prijzen vandoor gingen.

In de verliezersronde werd om de laatste geldprijs gestreden Door Albert de Weerd en Jan Wagt. In deze partij had Albert weinig in de melk te brokkelen en moest in Jan zijn meerdere erkennen, die op eenvoudige wijze met 3-0 wist te winnen.

De kleine finale werd uitgevochten door Hans Menger en Dennis Jonkman.  Ook hier was er een hele duidelijke winnaar aan te wijzen. Hans was de hele avond al lekker aan het gooien en versloeg Dennis zonder al te veel problemen met 3-0.

Michael en Edwin streden om de 3de en vierde plaats in de winnaarsronde. Er werd best of 5 gespeeld in deze semi-finale en de strijd ging mooi gelijk op. Uiteindelijk wist Michael de partij in zijn voordeel te beslissen met 3-2.

De grote finale ging tussen Marcel en Marco. De verwachtingen waren hoog, zowel bij de darters als bij het publiek. Helaas was deze wedstrijd niet zo spannend als van tevoren werd verwacht.

Marco stond de hele avond al te speren. In de poules gaf hij geen leg weg, in de eerste knock-out wedstrijd wist alleen Remco een leg van hem af te snoepen. Ook Marcel kwam gemakkelijk door de poulefase. De knock-out wedstrijden werden allen gewonnen met 3-0, behalve de halve finale tegen Michael. Het leek een beetje op te zijn voor Marcel die de partij net wist te winnen met 3-2. 

Ook in de finale wist Marco zijn hoge niveau vast te houden en gaf Marcel met een 4-0 uitslag geen schijn van kans.

De prijswinnaars in de verliezersronde:

1 - Hans Menger

2 - Dennis Jonkman

3 - Jan Wagt

Marcel, een echte Berenburg liefhebber, sleepte niet alleen de 2de prijs mee naar huis, maar met een 155 finish mocht hij zich ook nog eens de fles Berenburg toe eigenen. 

De winnaars uit de winnaarsronde:

1 - Marco Bruggeman

2 - Marcel Bos

3 - Michael Lie Ten

We willen graag alle deelnemers en bezoekers bedanken voor een spannende en gezellige avond. We hopen jullie natuurlijk allemaal weer te zien op de volgende toernooien. 

Ons eerstvolgende toernooi in Het Stadshuys is een koppeltoernooi. Dit is het eerste toernooi van het nieuwe rankingseizoen. Tot gauw!