een geslaagde vakantie!

Stel:

Het is 20 oktober, je zit in je vakantiehuis en je verveelt je. Wat ga je dan doen? Je kijkt op internet of er een darttoernooi in de buurt wordt georganiseerd. Je kijkt en hebt geluk. Er worden vandaag maar liefst vijf toernooien in de buurt gehouden. Je vergelijkt de toernooien met elkaar. In het Stadshuys wordt een dubbel-in toernooi georganiseerd. "Dat is eens weer iets anders" schiet er door je hoofd en het gegarandeerde prijzengeld is ook een leuke lokker. Je trekt de stoute schoenen aan, stapt met je maatje in de auto en vertrekt naar Assen.

Het is even zoeken naar de hoofdingang, dan nog de trap op en de deur door. Het is 19.15. De zaal is net een kwartiertje open, maar er staan al een aantal spelers aan de oche zich warm te gooien. Eerst de inschrijving regelen bij de wedstrijdtafel en munten halen aan de bar. 

Nog tijd genoeg om even een praatje met een aantal mensen te maken en een pijltje te gooien voordat de wedstrijden van start gaan. Best of 5 legs? Dat wordt pittig met dubbel-in, maar we gaan ervoor.

Goed, de eerste en de tweede partij redelijk gemakkelijk gewonnen. Gelukkig vallen de dubbels vanavond een beetje. Met twee keer een 3-0 overwinning is de winnaarsronde veilig gesteld.

In de derde wedstrijd loopt het niet helemaal zoals het zou moeten, maar met de eindstand van 1-3 ga je toch als tweede door naar de winnaarsronde.

De eerste ronde in de knock-out en meteen aan de bak. Na een zenuwslopende partij wordt het uiteindelijk 3-2. Op naar de tweede ronde: 3-1. Het gaat goed en het wordt steeds beter. Met een 3-0 overwinning in de derde ronde is het doel bereikt: de finale. Jammer genoeg werd dit niet de thriller waar iedereen op had gehoopt. Met een 4-0 overwinning heb je deze avond vriend en vijand verrast.

Een heerlijk avondje gedart op een gezellige locatie, nieuwe vrienden gemaakt en met de hoofdprijs er vandoor. Ik zeg: een geslaagde dag van een geslaagde vakantie.

Uitslag van het toernooi:

De "Mistery prijs", een dinnerbon beschikbaar gesteld door Snack & Steakhuus Assen, was deze avond voor Michiel Smit. Eet smakelijk!!

Het check-niveau van de avond lag hoog, er zijn veel 100+ finishs gegooid door de diverse darters. Wellicht had dit ook te maken met het "oefenen op de dubbels" bij het ingooien voor de wedstrijden. Stefano van Zeele eiste met een 153 de cadeaubon van PM-Darts voor zich op.

Verliezersronde:

1. Stefano van Zeele

2. Peter Carabain

3. Matthijs van der Velpen

4. Iwan Baas

Winnaarsronde:

1. Jos Kreeft

2. Fransie Burghgraef

3. Pieterjan van der Laan

4. Gerard Bottema

De nummer 1 t/m 3 van zowel de winnaars- als de verliezersronde gingen er met de gegarandeerde geldprijzen vandoor. De prijzen werden gesponsord door Het Stadshuys. Ook de flessen drank voor de twee 4de prijzen zijn spontaan door onze hoofdsponsor gedoneerd. Marit en iedereen die op de avond aanwezig is geweest om te helpen en te darten: bedankt voor weer een geslaagde avond!