Koppedarttoernooi in de Poort.

23 februari was er weer een koppeltoernooi in de Poort. Door welbekende omstandigheden kon Henk het deze keer niet zelf organiseren, maar wilde toch dat het door zou gaan. Hij heeft ons hiervoor benaderd en natuurlijk hebben we meteen ja gezegd. 

Het is altijd gezellig in de Poort en vanavond was dat niet anders. 

Er hadden zich maar liefst 20 koppels opgegeven, dus kon er mooi in 5 poules van 4 worden gegooid. Natuurlijk werd er in de poulefase best of 5 gespeeld.

Na een aantal spannende wedstrijden in de poules werd het koren van het kaf te scheiden en ging de knock-out van start in een winnaars- en verliezersronde.

De eer van de derde plaats werd uitgevochten tussen Patrick/Michiel en Peter/Lucas. Patrick en Michiel gooiden een hele strakke eerste leg en kwamen daarmee eenvoudig op voorsprong. In de tweede leg was het Lucas die problemen had met et vinden van de juiste triples, maar gelukkig wist Peter uiteindelijk de leg te checken en de stand op 1-1 te brengen. Dit werd mede mogelijk gemaakt door het veelvoudig missen van de dubbels van de tegenpartij. Enigszins teleurgesteld over het weggeven van de tweede leg was het richtingsgevoel bij Patrick en Michiel beneden hun niveau geraakt. Ook bij Lucas en Peter leek het erop dat de avond net te lang had geduurd. Ze wisten de wedstrijd uiteindelijk wel met 2-1 te winnen.

Om de beste in de verliezersronde te worden hoefden Carola en Jan het alleen nog maar op te nemen tegen Dennis en Bert die, hoofdzakelijk door het missen van de dubbels in de poule, in de verliezersronde terechtgekomen waren. Jan en Carola stonden op weg naar de finale slechts 1 leg af en leken favoriet voor de overwinning.

Echter, in de praktijk pakte het anders uit. Dennis en Bert gooiden zoals ze dat normaal ook kunnen. De triples en de dubbels werden op een eenvoudige manier gevonden en ze wonnen de wedstrijd vrij eenvoudig met 3-1.

De derde en vierde plaats in de winnaarsronde ging tussen Wilco/Rowan en het gelegenheidskoppel Matthijs/Jan. Matthijs had op het allerlaatste moment nog een oproep geplaatst op Facebook om een koppelmaatje te vinden, zodat hij in de Poort kon darten. Jan Wagt gaf hier gehoor aan en het ging niet onverdienstelijk. 

In het laatste duel tegen Wilco en Rowan vonden ze echter hun Waterloo en moesten het verlies met 3-1 aanvaarden. Beiden waren er niet heel erg van onder de indruk en hebben van een geweldige avond genoten.

In de finale speelden Albert en Raymond tegen Stef en Martijn. 

In de eerste knock-outronde hadden Stef/Martijn het meteen al heel erg zwaar tegen Samson en Johan. Het leek alsof de finale hier al werd gespeeld. Het niveau van beide koppels varieerde enorm, van grote klasse tot het niet raken van de dubbels. De spanning werd hierdoor alleen maar groter. Met de laatste moed der wanhoop wist Stef dan toch eindelijk te checken en werd de winst met 3-2 op naam geschreven. Vervolgens werd in de halve finale gemakkelijk met Wilco/Rowan afgerekend en ook in de finale wist het koppel de klasse te vertonen die van ze werd verwacht. Met 4-1 werd de finale tot slot gemakkelijk gewonnen van Albert/Raymond.

De hoogste finish van de avond stond op naam van Peter en Lucas. Met een mooie uitgooi van 143 mochten ze hiervoor de enveloppe in ontvangst nemen.

 

Alle prijswinnaars van harte gefeliciteerd en alle deelnemers bedankt voor een onvergetelijke avond. Henk bedankt voor het in ons gestelde vertrouwen.