Informatie over het zomerdarten

Waar doen we het allemaal voor?

- Natuurlijk doen we het om de "saaie" zomerstop te overbruggen.

- Een aantal gezellige avonden te hebben.

- In de zomer toch lekker een pijltje kunnen gooien.

- De slotavond met hapjes en drankjes.

- En, last but not least: De wisselbokaal en overige prijzen

Wat houdt het zomerdarten precies in?

Als het ene competitieseizoen afgelopen is duurt het bijna drie maanden voordat het nieuwe seizoen zich weer aandient. Tijdens deze "zomerstop" worden er ook relatief weinig toernooien georganiseerd. Toch gaat niet iedereen in deze periode op vakantie, of zijn er genoeg darters die de resterende weken graag nog ergens een pijltje willen gooien. Al is het alleen maar voor de gezelligheid of om de vorm te behouden, cq. te verbeteren. 

De opzet die we voor de avonden hanteren is gelijk aan die van de "normale" toernooien. We beginnen in poules en daarna is er een knock-out in een winnaars- en verliezersronde.

Voor de spanning en de uitdaging is het een mini-ranking, waarbij ook de 180'ers, de hoogste finish en de bull-finishes bijgehouden worden.

Waar en wanneer worden de wedstrijden gespeeld?

De competitie wordt iedere woensdagavond gespeeld in Het Stadshuys, Zuidenveld 133 in Assen. We zijn 5 juni begonnen met de zomerranking en de laatste keer dat er voor de punten gegooid wordt is op woensdag 28 augustus.

Hoelaat begint het?

De zaal is om 19.00 uur open, de poules starten om 20.00 uur. We streven ernaar om voor 23.00 uur klaar te zijn.

Hoe worden de punten verdeeld?

Er worden zowel in de poules als in de knock-out punten verdiend. Deze punten bij elkaar opgeteld worden genoteerd op het formulier van de tussenstand.

N.B. Vanaf 12 juni wordt er ook om de 3de en 4de plaats gespeeld in, zowel de winnaars- als de verliezersronde. Helaas is dit de eerste avond fout gegaan, onze excuses hiervoor. De darters die 5 juni 3de en 4de zijn geworden hebben ter compensatie hiervoor de punten gekregen die bij de derde plaats horen.

Waarom moet ik 2,50 euro per keer betalen?

Van de inleg worden op de slotavond de drankjes en hapjes betaald. Koffie, thee, frisdrank en bier zijn gratis. Ook zal er een ruim aanbod zijn van warme en koude hapjes en snacks. 

Zonder prijzen kun je natuurlijk geen zomerranking gooien. Deze worden ook betaald van de inleg.

Een klein gedeelte van de inleg is voor het gebruik van de banen.

Wanneer is het slottoernooi?

De slotavond staat gepland voor 31 augustus.

Hoe vaak moet ik gegooid hebben om aan de slotavond mee te mogen doen?

In principe is er geen minimale aanwezigheidsplicht. Natuurlijk vinden we het leuk als iedereen er iedere woensdag is, maar we snappen heel goed dat een aantal weken vakantie ook heel prettig zijn kan. De enige voorwaarde voor het slottoernooi is dat je de inleg van alle avonden hebt voldaan.

Hoe vaak moet ik gegooid hebben om aanspraak te kunnen maken op mijn prijs?

Om voor de wisselbeker in aanmerking te komen moet je uiteraard de meeste punten hebben gehaald gedurende de ranking periode. Voor prijzen zoals de hoogste finish, de meeste 180'ers of de meeste bull-finishes moet je minimaal 5 avonden hebben meegegooid. Iedereen die 3 keer of vaker is geweest krijgt sowieso een aandenken aan de eerste zomerranking.